Ana içeriğe atla

Kağıt Bardak da Fındıklı Kek Tarifi




Kağıt bardak da keki nette görmüştüm ama hiç denememiştim...minik bardakları görünce hemen aldım ve denemek istedim sonuç muhteşem oldu...normal yaptığımız keki muffin kalıplarına böler gibi bardaklara döktüm denemek isteyenlere tavsiye ederim....

KAĞIT BARDAKDA FINDIKLI KEK

Malzemeler:

2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
3 adet yumurta

2 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
( su bardağını biraz büyük kullandım)

Yapılışı:

Derin bir  kapta oda ısısında yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt ve yağ eklenerek karıştırılır. Sonra un, vanilya ,kakao ve kabartma tozu elenerek eklenip güzelce karıştırılır. . Kıvamı ne çok sert nede çok sıvı olmamalı unu ona göre arttırabilirsiniz. Ben içine birazda toz zencefil kullandım isterseniz ilave edebilirsiniz...


Daha sonra bardakları yağlamadanda oluyor ama hafifçe yağlayıp yaparsanız daha kolay bardaklardan çıkacaktır..hamuru bardakların yarısını geçecek şekilde paylaştırıyoruz.benim bardaklarım küçük olduğu için  bu ölçüden 25 adet kek çıktı.Üzerine azar azar fındık serpiyoruz.Fırının ayarını önce 200 dereceye getiriyoruz kekler kabardıktan sonra 150 ye getirip kızardıktan sonra kürdanla kontrol edip soğumaya alıyoruz...AFİYET OLSUN

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
çok güzel bir kek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Unknown dedi ki…
bardak fikri çok zekice :) ellerine sağlık canım :)
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim... benden de size sevgiler...
Handan Çuhadar dedi ki…
çok teşekkür ederim...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka